Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nijmegen
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Historische Rondleiding met gids in Nijmegen

Details over dit uitje

Duik in het verleden van Nijmegen en reserveer de Historische rondleiding! Onze gids laat u in dit groepsuitje de mooiste monumenten zien.

Ongeveer 2000 jaar geleden lag Nijmegen op de grens tussen het Romeinse Rijk en de Germaanse gebieden.

Tijdens deze historische rondleiding van Nijmegen Evenementen besteden we aandacht aan het verleden op een boeiende en onderzoekende wijze. Onze gids zal u de mooiste monumenten laten zien die te maken hebben met de roemrijke historie van de stad in het Romeinse Rijk.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, en tijdens deze stadswandeling zal uw gids daar de nodige bewijzen voor geven. Het verhaal begint uiteraard bij de vestiging van een Romeins legioen op een heuvelrug aan de Waal, vlakbij het huidige Valkhof, en de historie krijgt een boeiend vervolg met de opstand van de Bataven. Er zijn nog steeds een aantal sporen te vinden van de legionairs die hier de grens van het Romeinse Rijk bewaakten.

Vanaf het Valkhof gaat u samen met onze gids een reis maken door het verleden van Nijmegen. Vanaf de vestiging van het 10e legioen tot het begin van de heerschappij van Karel de Grote, tijdens deze stadswandeling komt de historie van Nijmegen geheel tot leven.

Inclusief:
  • Professionele gids (échte Nijmegenaar met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Want to experience the city of Nijmegen with a professional tourguide?

Our professional tourguides are multilingual. Please contact us for more information about our tailor-made City Tours through the wonderful city of Nijmegen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan