Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nijmegen
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Gelderse Inburgeringscursus in Nijmegen

Details over dit uitje

Met de Gelderse Inburgeringscursus in Nijmegen is inburgeren een fluitje van een cent. Eerst neemt Nijmegen Evenementen u mee op een stadswandeling met gids, waardoor u de leukste anekdotes verneemt.

Vervolgens leert u in een 'inburgeringscursus' hoe u daadwerkelijk effectief moet communiceren met uw locale medeburger in een korte cursus 'Plat Gelders'.

En als slagroom op de taart gaat u de leukste smartlappen zingen. Inburgeren op z´n Gelders dus.

13.00 - 14.30 uur Stadswandeling Nijmegen

Mariken, de St. Stevenskerk, het Kronenburgerpark, alles wat Nijmegen groot maakt komt tijdens deze wandeling ter sprake. U wordt geheel cultureel bijgeschoold en hoort de mooiste verhalen over echte Nijmegenaren, van het verleden tot nu!

14.45 - 15.45 uur Cursus Plat Gelders

Taalkundige weetjes van de bovenste plank! Deze cursus is voor de 'Die Hard' taalvirtuozen die altijd al eens de ins-en-outs van de Gelderse tongval wilden ontdekken. 'Bejje iets kwiet of kiek je altied so suur?' (Ben je chagrijnig?) of je denkt 'Nou die is niet goed wijs', 'Die het 't goed wies kapot'. Het zijn maar een paar van de taalkwesties die door een originele cabaretier met verve, melig en ludiek uit de doeken wordt gedaan. Succes Nimwegeneure!

16.00 - 17.00 uur Smartlappen Zingen

In een echte Nijmeegse kroeg gaat u de leukste levensliederen zingen die door 'het volk' omarmt zijn. Van de recente hits tot aan de wat oudere Gelderse kaskrakers (Kent u Frank Boeijen met zijn Kronenburgerpark lied?), het komt in hoog tempo voorbij! Ondertussen geniet u van een fris biertje of een kopje thee.

Inclusief:
  • Professionele gids (échte Nijmegenaar met jarenlange ervaring)
  • Nijmeegse cabaretier
  • Cursus met materiaal
  • Gelderse accordeonist
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan