Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nijmegen
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

WO ll Wandeling in Nijmegen

Details over dit uitje

Nieuwsgierig naar hoe Nijmegen de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan? De WO II Wandeling van Nijmegen Evenementen brengt u terug naar 22 Februari 1944, toen Nijmegen werd gebombardeerd door geallieerde piloten.

Onze professionele gids kent de geschiedenis van de stad tijdens de oorlog als geen ander, en weet uit zijn geheugen diverse verrassende feiten over Operation Market Garden op meeslepende wijze te vertellen.

Naast het vertellen van de verschillende historische anekdotes over de ondergrondse en het verzet in die jaren, neemt onze gids uw gezelschap ook mee naar belangrijke oorlogsmonumenten. Ook bezoekt u diverse plekken in de stad die in het geheugen van de toenmalige Nijmegenaren gegrift staan. Het 'vergissingsbombardement' heeft diepe sporen in het collectieve geheugen achter gelaten.

Deze stadswandeling geeft een volledig overzicht van de stad in de periode 40-45, met als apotheose de bevrijding door de geallieerden. Dat deze niet zonder slag of stoot tot stand kwam, kunt u nog altijd zien in de beroemde speelfilm "A bridge to far" uit 1977.

Inclusief:
  • Professionele gids (échte Nijmegenaar met jarenlange ervaring)
  • Bezoek diverse historische WOII-locaties in de stad
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit arrangement? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Want to experience the city of Nijmegen with a professional tourguide?

Our professional tourguides are multilingual. Please contact us for more information about our tailor-made City Tours through the wonderful city of Nijmegen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan