Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nijmegen
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Workshop Schermen in Nijmegen

Details over dit uitje

En garde! Nijmegen Evenementen maakt van u een echte ridder, met de Workshop Schermen in Nijmegen, waar u leert de tegenstander te verschalken met sabel of degen.

Natuurlijk krijgt u alle beschermende kledij, zodat u geheel professioneel en veilig op de mat komt te staan.

Schermen is vandaag de dag een sport maar vroeger was schermen, vooral bij de elite, een pure noodzaak om te overleven. Door de uitvinding van het buskruit in de late Middeleeuwen werd de waarde van het vechten met steek- en slagwapens sterk verminderd. Toch vond men het schermen zo belangrijk dat het tot een echte sport werd verheven.

Na een korte introductie over de geschiedenis en de techniek van het schermen mag u uw voetenwerk gaan oefenen en uw stelling betrekken. U leert het verschil tussen een ‘riposte’ en een ‘parade’ en hoort alles van deze oude sport van onze professionele instructeurs. Dan wordt het tijd voor een echte proeve van bekwaamheid.

Uw gezelschap wordt opgedeeld in verschillende teams en de ‘battle’ kan beginnen. Eens kijken of u het geleerde in de praktijk kan brengen en of u uw tegenstander kan lekprikken… ehhh…. netjes kan raken natuurlijk. Het blijft uiteraard een nette sport voor dames en heren van stand! Veel plezier!

Inclusief:
  • Enthousiaste begeleiding
  • Schermvesten, maskers, handschoenen en sabels
  • Locatie in Nijmegen
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Reservering voor kleinere groepen:

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze workshop? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan